Ustanovitev Godbe veteranov Štajerske Ervina Hartmana

Dirigent Ervin Hartman je snoval pobudo, da bi bilo za starejše glasbenike primerno sestaviti veteransko godbo, ki bi izvajala lažje skladbe, primerne njihovim zmogljivostim, razen tega pa bi jih razveseljevali tudi druženje in igranje med sebi enakimi. O zamisli je najprej povprašal starejše glasbenike, ki so se v hipu ogreli zanjo, zato je 18. septembra 2002 poslal vabilo starejšim glasbenikom, da se udeležijo vaje, na kateri bi tudi spregovorili o ustanovitvi veteranske godbe. Udeležilo se ga je 27 godbenikov, ki so na vaji 2. oktobra 2002 soglasno sprejeli pobudo. Vaje so potekale po načrtu, vmes pa so tekle aktivnosti za formalno ustanovitev godbe. Ko so dorekli osnutek Pravil Godbe veteranov Štajerske, so na ustanovnem občnem zboru 3. septembra 2003 sprejeli Pravila Godbe veteranov Štajerske in izvolili del Odbora Godbe veteranov Štajerske, manjkajoča člana odbora pa 29. septembra 2003. Godba je takrat štela 35 članov in ti so jo ustanovili  s sprejemom Pravil, ki jo v prvem členu opredelili tako: Godba Veteranov Štajerske pri Kulturno umetniškem društvu Pošta Maribor  je prostovoljna in nepridobitna sekcija godbenic in godbenikov,  ki deluje v okviru Kulturno umetniškega društva Pošta Maribor, ki je pravna oseba. Godbeniki so Pravila dne 10. novembra 2017 spremenili in dopolnili tako, da se v tekstu Godbo veteranov Štajerske preimenuje v Godbo veteranov Štajerske Ervina Hartmana.

Gremo na štajersko

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal.

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using ‘Content here, content here’, making it look like readable English.

Ob svojem 15-letnem jubileju je Godba veteranov Štajerske izdala svojo tretjo zgoščenko z naslovom »Gremo na Štajersko« in tako tudi trajno zapisala delček svojega repertoarja. Na zgoščenki je 16 skladb.

Scroll to Top