Glasbena šola KUD Pošta

Za vse generacije.

V naši glasbeni šoli poučujemo številna glasbila, od blok flavte do vseh drugih pihal in trobil pa do orgel, harmonike, kitare, klavirja, kontrabasa in bobnov. Vpisujemo tudi pet in šestletne otroke v glasbeno pripravnico.

Starostna omejitev za vpis je samo pri spodnji meji, starost pet let, medtem ko zgornje meje ni. Prav zato se vsako leto vpisuje tudi vse več starejših oseb, ki si želijo obogatiti življenje z glasbo. Delavci Pošte Slovenije ter njihovi družinski člani imajo v naši glasbeni šoli posebne ugodnosti. Uveljavljena ljubiteljska glasbena šola KUD Pošta Maribor deluje že od leta 1976. 

V programu glasbene šole so zraven poučevanja tudi nastopi pred občinstvom na javnih nastopih glasbene šole in na srečanju ljubiteljskih glasbenih šol, kjer učenci že  igrajo s spremljavo klavirja, orgel ali v manjših ansamblih. Obvezen sestavni del programa šole je tudi trikrat letno komisijsko preverjanja znanja oz. veščine igranja na instrument, učenci pa prejmejo potrdilo, da so izpit opravili v skladu s sprejetim učnim načrtom glasbene šole.

Že samo dejstvo, da v našem pihalnem orkestru KUD-a Pošta igra veliko glasbenikov, ki so svoje osnovno znanje pridobili prav v naši šoli, pa nas navdaja z zadovoljstvom. Veliko je takšnih, ki so v naši šoli naredili prve korake h glasbi in si nato za svojo življenjsko pot izbrali prav glasbeni poklic.

Nekaj utrinkov naše glasbene šole

kontakt

Ervin Hartman, ravnatelj glasbene šole
Drago Kotnik, namestnik ravnatelja
Suzana Kajzer, tajnica glasbene šole
Scroll to Top