Ervin Hartman prejel medaljo za zasluge

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je 14. junija 2022 na posebni slovesnosti vročil državna odlikovanja. Med prejemniki medalj za posebne zasluge je bil tudi 𝗘𝗿𝘃𝗶𝗻 𝗛𝗮𝗿𝘁𝗺𝗮𝗻, nekdanji dirigent pihalnega orkestra KUD Pošta Maribor. Z več kot pet desetletji delovanja je aktivno prispeval k razvoju godbeništva in glasbene kulture na Slovenskem.

Ervin Hartman je dirigent, skladatelj, aranžer, glasbeni založnik, rojen v glasbeni družini, ki z glasbo živi in glasbo daje tudi drugim. Čeprav ni več kot dirigent Pihalnega orkestra Pošta Maribor, pot še vedno nadaljuje v glasbenih vodah. Pod njegovim spretnim vodstvom se znajdeta Godba veteranov Štajerske Ervina Hartmana pri KUD Pošta Maribor in mednarodni rotarijski pihalni orkester, v katerem igrajo Slovenci in Avstrijci. Ob tem že 46 let vodi tudi Ljubiteljsko glasbeno šolo KUD Pošta Maribor in na njej tudi poučuje.

Ljubljana, predsedniška palača. Predsednik republike Borut Pahor je vročil državna odlikovanja: srebrni red za zasluge, ki sta ga prejela Elza Budau in Edward Clug, ter medaljo za zasluge, ki jo je prejel Ervin Hartman.

 

Scroll to Top